Jij de spaghetti.
Wij de restjes.

Wat hoort in welke bak?

Afval scheiden is eigenlijk heel gewoon. We doen het al heel lang. Maar het kan nog beter! Vanaf 1 juli 2019 gaat u op een andere manier uw afval aanbieden. We gaan samen de uitdaging aan om minder restafval over te houden. Op deze website staat wat er gaat veranderen en hoe wij u helpen.

Dag van de Opknapper

De helft van de kleding, schoenen, elektronica en fietsen die we weggooien zou nog gerepareerd kunnen worden. Dan is het toch zonde om dat allemaal weg te gooien?

» Lees meer

Soms is vervangen toch beter

Repareren is niet altijd de slimste aanpak. Sommige apparaten kunt u beter vervangen, omdat een nieuwer model bijvoorbeeld veel minder energie gebruikt. Welke apparaten kunt u beter vervangen dan repareren?

» Lees meer

Koken met restjes: winnaars & recepten

Nieuw jaar, goede voornemens! Zullen we dit jaar met z'n allen stoppen met het weggooien van overgebleven eten? Laat u eens inspireren door de favoriete recepten van de winnaars van onze kliekjeswedstrijd! Nanny, Bas en Afke krijgen binnenkort het boek "Lekker koken met restjes" thuisgestuurd. Gefeliciteerd!

» Lees meer

Wat verandert er voor mij?

Goed afval scheiden is beter voor het milieu. Zo blijft veel minder restafval over in uw grijze bak of afvalzak.

Lees meer

Wat gebeurt er met mijn afval?

Vanaf 1 juli 2019 brengt u het laatste beetje restafval zelf weg naar een ondergrondse container.

Lees meer

Waar staan de ondergrondse containers?

Kijk op het kaartje voor de plaats van uw ondergrondse container en reservecontainer.

Lees meer