Wat doen onze handhavers?

Binnen de 8 Avri-gemeenten zijn afspraken gemaakt over hoe we omgaan met afval.

Onze handhavers kijken of de afspraken worden nageleefd. Zo houden we de steden en dorpen netjes én houden we de verschillende afvalsoorten zo goed mogelijk gescheiden.

» Lees meer

Nieuwe manier van afval inzamelen gestart in Avri-gemeenten

De meeste inwoners in Rivierenland brengen vanaf 1 juli hun restafval naar ondergrondse containers.

Daarmee willen de acht Avri-gemeenten de hoeveelheid herbruikbare grondstoffen verhogen en het aantal kilo’s restafval verminderen. Een kleine 30 gemeenten in Nederland gingen Avri voor met positieve resultaten. 

» Lees meer

Omruilen kleine container voor een grote container

Plastic verpakkingen en drinkpakken horen vanaf 1 juli in uw grijze container. Heeft u nu een grijze 140-liter container dan heeft u hierover een brief ontvangen. U mag uw 140-liter container gratis omruilen voor een 240-liter container. Dat kan tot 1 januari 2020.

» Lees meer

Afval aanbieden nieuwe stijl komt eraan

Plaatsen van de laatste restafvalcontainers gaat nog enige tijd door

Op 1 juli gaat het gebeuren. Dan brengen de meeste inwoners van de 8 Avri-gemeenten hun restafval naar ondergrondse containers. Op enkele plaatsen maken de inwoners tijdelijk gebruik van een (half) bovengrondse container of een container op een andere plaats omdat hun definitieve ondergrondse container nog niet geplaatst kon worden. De komende tijd werken de aannemers van Avri door om de laatste containers te plaatsen.

» Lees meer