Lenen, huren of ruilen via het web

Mensen weten elkaar op allerlei manieren te vinden om samen te doen met spullen. Het is natuurlijk gemakkelijk en vertrouwd om te lenen van of ruilen met buurtgenoten, familie of vrienden. Via de plaatselijke krant, een lokale Facebookpagina of een briefje in de supermarkt weten delers elkaar ook te vinden.

» Lees meer

Wat doen onze handhavers?

Binnen de 8 Avri-gemeenten zijn afspraken gemaakt over hoe we omgaan met afval.

Onze handhavers kijken of de afspraken worden nageleefd. Zo houden we de steden en dorpen netjes én houden we de verschillende afvalsoorten zo goed mogelijk gescheiden.

» Lees meer

Nieuwe manier van afval inzamelen gestart in Avri-gemeenten

De meeste inwoners in Rivierenland brengen vanaf 1 juli hun restafval naar ondergrondse containers.

Daarmee willen de acht Avri-gemeenten de hoeveelheid herbruikbare grondstoffen verhogen en het aantal kilo’s restafval verminderen. Een kleine 30 gemeenten in Nederland gingen Avri voor met positieve resultaten. 

» Lees meer

Omruilen kleine container voor een grote container

Plastic verpakkingen en drinkpakken horen vanaf 1 juli in uw grijze container. Heeft u nu een grijze 140-liter container dan heeft u hierover een brief ontvangen. U mag uw 140-liter container gratis omruilen voor een 240-liter container. Dat kan tot 1 januari 2020.

» Lees meer

Alle ondergrondse containers toegankelijk vanaf afgelopen zaterdag

Sommige van de nieuwe en bestaande ondergrondse containers van Avri, waar de inwoners vanaf 1 juli gebruik van maken, hebben te kampen met storingen in het toegangscontrolesysteem.

Avri heeft de storingen al deels kunnen oplossen. Vanaf afgelopen zaterdag kunnen alle inwoners hun afval kwijt in de toegewezen (reserve-)container.

» Lees meer