Afvalkalender 20 december online en ander eindejaarsnieuws

De afvalkalender van Avri voor 2019 is vanaf 20 december te vinden op avri.nl en in de Avri-app. Een papieren kalender kunt u aanvragen bij ons klantcontactcentrum. Voor veel inwoners veranderen de ophaaldagen. Op de afvalkalender staan de ophaaldagen voor het 1e half jaar. Op 1 juli start de nieuwe manier van afval aanbieden. Kort daarvoor verschijnt een nieuwe afvalkalender met de ophaaldagen voor de 2e helft van 2019.

Nieuwe manier van afval aanbieden start op 1 juli
De startdatum voor de nieuwe manier van afval aanbieden is verschoven naar 1 juli. Tot die tijd kunnen inwoners hun afval kwijt zoals zij dat gewend zijn. Na 1 juli brengen de meeste inwoners hun restafval naar een ondergrondse container in de buurt. Inwoners ontvangen ruim op tijd meer informatie over de wijzigingen voor hun adres.

Avri-app gratis te downloaden
De Avri-app is gratis beschikbaar voor Apple en Android. Om de Avri-app te downloaden, zoekt u op 'Avri' in de app store. Inwoners kunnen instellen herinneringen te willen ontvangen. Zij krijgen dan een seintje wanneer het afval wordt opgehaald. Ook meldingen over afval en de openbare ruimte kunnen worden doorgegeven via de app (meldingen openbare ruimte alleen voor de gemeenten Buren, Neder-Betuwe en Tiel).

Tijdens feestdagen geen afvalinzameling en milieustraten gesloten
Op 1e en 2e kerstdag en nieuwjaarsdag zijn het kantoor en de milieustraten de hele dag gesloten. Ook haalt Avri op deze dagen geen afval op. Op de afvalkalender staat wanneer dit wordt ingehaald. Op 18, 24 en 31 december sluiten het kantoor en de milieustraten om 15.00 uur. Het afval wordt dan wel opgehaald.

Afvalstoffenheffing
Uw afvalstoffenheffing bestaat uit 2 onderdelen. U betaalt jaarlijks een basistarief en daarnaast een bedrag per keer (het variabele tarief) voor het aanbieden van uw restafval. Het Algemeen Bestuur stelt de tarieven voor 2019 op 20 december vast. Kort daarna vindt u de tarieven en verordeningen op avri.nl.

In de periode van januari tot en met mei 2019 ontvangt u van Belasting Samenwerking Rivierenland (BSR) de aanslag voor het basistarief van 2019 samen met de aanslag voor het aantal keer dat u restafval hebt aangeboden in 2018.

Papier altijd voor 7.30 uur aan de straat 
Zet uw papiercontainer vanaf 1 januari altijd voor 7.30 uur aan de straat. Ook als wij uw container meestal 's avonds legen, kan het zijn dat we soms overdag al komen. Mogelijk verandert ook de ophaaldag. Kijk daarom goed op de afvalkalender wanneer we uw papier komen ophalen in 2019.

Papier- en textielcontainers afgesloten rond jaarwisseling
Enkele dagen voor de jaarwisseling sluit Avri alle openbare brengcontainers voor papier en textiel tegen eventueel vandalisme. Na de jaarwisseling gaan de containers zo snel mogelijk weer open.

Kerstbomen
Kerstbomen kunt u gratis afleveren bij de milieustraat. De boom mag ook in kleine stukken in de groene container. Het deksel moet gesloten zijn. De gemeenten Culemborg, Maasdriel, Geldermalsen en Neder-Betuwe treffen extra voorzieningen. Neem contact op met de gemeente voor meer informatie.

Vuurwerkzakken
De gemeenten Culemborg, Lingewaal en Geldermalsen treffen extra voorzieningen voor het opruimen van vuurwerk. Neem contact op met de gemeente voor meer informatie. Volle vuurwerkzakken kunnen ook gratis worden ingeleverd op de Avri-milieustraten.

Openbare prullenbakken
In de gemeenten Buren, Neerijnen, Neder-Betuwe en Tiel haalt Avri de openbare prullenbakken weg of sluit deze af. Na de jaarwisseling worden de bakken zo snel mogelijk weer geopend of teruggeplaatst.

Gladheidbestrijding
In de gemeenten Buren, Neerijnen, Neder-Betuwe en Tiel zorgt Avri voor de gladheidbestrijding. Kijk voor meer informatie en de strooiroutes op avri.nl. Bent u inwoner van een van deze gemeenten en wilt u weten wanneer de strooiploegen de weg op gaan? Volg dan ons speciale twitteraccount @AvriGladheid.

« Terug naar overzicht