Koken met restjes: winnaars & recepten

Nieuw jaar, goede voornemens! Zullen we dit jaar met z'n allen stoppen met het weggooien van overgebleven eten? Laat u eens inspireren door de favoriete recepten van de winnaars van onze kliekjeswedstrijd! Nanny, Bas en Afke krijgen binnenkort het boek "Lekker koken met restjes" thuisgestuurd. Gefeliciteerd!

Restjessoep kun je overal van maken! 
Nanny Nieuwenhuis, Ophemert

"Alle groenterestjes gaan bij mij in de vriezer, maar ook het kookvocht van bijvoorbeeld pompoen of zoete aardappel, een restje stamppot peen en uien en daar weer het kookvocht van. Zo af en toe haal ik van alles uit de vriezer en maak er dan soep van, eventueel wat bouillon erbij, staafmixer er op en er is weer een heerlijke soep."

Broodje zuurkool
Bas Kwint, Tiel

"Hoe vaak gebeurt het niet: maak je een lekkere stamppot zuurkool met worst en krijg je een belletje van je dochter: "Ik eet niet thuis!" Dan heb je dus teveel gekookt… Niets aan de hand hoor! De volgende dag naar de bakker, lekkere pistolets halen, vullen met de zuurkool, worst ertussen, een lekkere lik mosterd erop en smulllllen maar!!!!"

3x lekker met restjes
Afke Krijne Zoethout, Culemborg

  • Boerenkool stamppot de volgende dag opwarmen in de oven. De bovenkant wordt dan heerlijk krokant.
  • Groenten die overblijven in een pan met water en een bouillonblokje erbij, overgebleven aardappelen en pasta kan er ook bij voor een stevige soep.
  • Overgebleven aardappelen opbakken met omelet, groente en kaas

« Terug naar overzicht