Opruimen! Wat hoort waar?

Als u flink gaat opruimen, blijft er meestal ook veel over dat weg kan. Veel spullen kunnen nog een tweede leven krijgen door ze te verkopen of weg te geven. Maar spullen die kapot, verouderd of versleten zijn kunnen afgedankt worden. Gooi niet zomaar alles bij het restafval! We geven u een aantal tips voor het scheiden van uw opruimafval.

Textiel
Er mag veel in de textielcontainer! Niet alleen oude kleren, ook riemen, schoenen, dekbedden, slaapzakken en tassen. De spullen mogen bruikbaar of kapot zijn. Textielcontainers staan overal in de regio en ook op de milieustraten. Kijk op het kaartje op avri.nl of in de Avri-app waar ze bij u in de buurt staan.

Alles in de textielcontainer  wat nog herbruikbaar is (meestal zo’n 55%) wordt verkocht. De rest wordt gerecycled. Er worden bijvoorbeeld garens voor vloerbedekking van gemaakt, poetsdoeken, dekens en isolatiemateriaal.

Milieustraat
Op de milieustraat worden wel 25 afvalsoorten apart ingezameld, zoals matrassen, tapijt en vloerbedekking, hout (bijvoorbeeld van meubels), harde kunststoffen (zoals speelgoed en emmers), witgoed en andere elektrische apparaten. Ook batterijen en ander klein gevaarlijk afval, zoals verfblikken of lege tonercassettes, kunt u er inleveren. Het is handig om thuis de verschillende afvalsoorten alvast gescheiden in te laden, dan bent u op de milieustraat snel klaar.

Al het huishoudelijk afval dat te groot is voor uw grijze of de ondergrondse container, en niet gescheiden afgevoerd kan worden, hoort bij het grof afval. U kunt het gratis afleveren bij de Avri-milieustraat. Of wij halen het (tegen betaling) bij u op.

Meer over de milieustraat: wat kunt u brengen, hoeveel en wat is gratis?

« Terug naar overzicht