Lenen, huren of ruilen via het web

Mensen weten elkaar op allerlei manieren te vinden om samen te doen met spullen. Het is natuurlijk gemakkelijk en vertrouwd om te lenen van of ruilen met buurtgenoten, familie of vrienden. Via de plaatselijke krant, een lokale Facebookpagina of een briefje in de supermarkt weten delers elkaar ook te vinden.

Een andere manier is om een van de vele websites te gebruiken die er speciaal voor zijn om mensen die spullen willen lenen, (ver)huren, ruilen of weggeven bij elkaar te brengen. Zeker als er een betaling of een risico bij komt kijken: de bedrijven achter de websites regelen vaak de betalingen en zorgen voor verzekering van de gedeelde spullen. Lees wel altijd goed de voorwaarden!

Auto en reizen
Staat uw auto meestal stil, of hebt u maar af en toe een auto nodig? (Ver)huur dan via MyWheels of  SnappCar. Met Buurauto kun u samen met uw buren een elektrische auto gebruiken. Iets meer ruimte nodig? Vind dan een camper op CampToo of Goboony. Zoek je een veilige en betrouwbare lift(er)? Kijk dan eens op BlaBlaCar (van ANWB).

In de buurt
Spullen die je niet zo vaak gebruikt of die te duur zijn om zelf te kopen, kun je gemakkelijk vinden of delen via Hurenvanburen of Peerby (gratis en betaald delen). Wil je ergens vanaf? Denk eens aan Ruilen.nl als alternatief voor Marktplaats. Wie weet wat je ervoor terug kunt krijgen…

Vakantiehuis
Een (bijna) gratis vakantie? Pas eens op iemands huis(dieren)! De huiseigenaar kan met een gerust hart weg, en jij zit op een mooie plek in een andere omgeving, zelfs in het buitenland. Zij blij, jij blij. Kan via Voor-elkaar.net, Huisoppasser.nl of Huizenoppassite.

Kleding
Via Krijg de kleertjes kun je kinderkleding weggeven of ruilen via een mooi ruiltegoedsysteem. Je kunt ook zelf een kledingruilavond organiseren in je eigen woonplaats, bijvoorbeeld in je buurthuis. Hier vind je een Stappenplan om in actie te komen!

« Terug naar overzicht