Milieustraat: vooral groenfafval en hout

U kunt maar liefst 25 soorten afval naar onze milieustraten brengen. Het meeste dat we binnenkrijgen - ongeveer 30% - is groenafval, voornamelijk uit de tuin. Op plek 2 staat hout met ongeveer 15%. Op een gedeelde derde plaats staan puin en grof afval met elk ongeveer 10%.

» Lees meer

Klein chemisch afval: breng het weg!

Onder klein chemisch afval (kca) vallen verschillende soorten gevaarlijk afval, zoals verf, terpentine, batterijen en spaarlampen.
Het is belangrijk om dit afval apart te houden, want als het samen met uw restafval verbrand wordt, komen er schadelijke stoffen in de lucht en in de grond.

» Lees meer

Opruimen! Wat hoort waar?

Als u flink opruimt, blijft er meestal ook veel over dat weg kan. Spullen kunnen nog soms een tweede leven krijgen door ze te verkopen of weg te geven. Maar spullen die kapot, verouderd of versleten zijn kunnen weg. Gooi niet zomaar alles bij het restafval! 

» Lees meer

Wat hoort er nog bij het restafval?

Als u uw afval goed scheidt, houdt u nog maar heel weinig restafval over. Dat past prima in een kleine pedaalemmer in een hoekje van de keuken of in het gootsteenkastje. Maar wat zit er eigenlijk nog in het restafval als u uw afval zo goed mogelijk gesorteerd hebt?

» Lees meer