
Tips om voedselverspilling tegen te gaan
Heeft u weleens wat groente over? Een paar aardappelen, een half kropje sla? Bijna de helft van de groenterestjes belandt in de afvalbak
» Lees meerHeeft u weleens wat groente over? Een paar aardappelen, een half kropje sla? Bijna de helft van de groenterestjes belandt in de afvalbak
» Lees meerOp 1 juli 2019 start de nieuwe manier van afval aanbieden in Rivierenland met als doel het restafval te verminderen en de leefomgeving duurzamer te maken. De meeste inwoners brengen hun restafval vanaf dat moment naar ondergrondse containers.
» Lees meerNederlanders zijn goed in het scheiden van papier en karton. Driekwart van het papierafval leveren we gescheiden in.
» Lees meerMinder papiergebruik zorgt voor minder papierafval. Verminderen van papier en karton is nog beter dan scheiden.
» Lees meerPapier bestaat voor 80% uit oud papier en karton. Na inzameling gaat het papier en karton naar de papierverwerker.
» Lees meerEr is meer tijd nodig voor het plaatsen van de ondergrondse containers. Meer containers en onvoorziene ligging kabels en leidingen bepalen tempo.
» Lees meerInwoners buitengebied en kleinere dorpen mogen kiezen of zij de ondergrondse container willen gebruiken, of dat zij liever hun eigen restafvalcontainer willen houden.
» Lees meerIn de brief staat nog 1 januari 2019 vermeld als startdatum voor de nieuwe manier van afval aanbieden.
» Lees meerAvri brengt de plastic verpakkingen en drinkpakken naar een speciale fabriek voor recycling. Machines scheiden het plastic en de drinkpakken.
» Lees meer