Buitengebied en kleinere dorpen: plastic verpakkingen en drinkpakken in nieuwe container

Vanaf januari 2019 halen wij de plastic verpakkingen en drinkpakken in het buitengebied en de kleinere dorpen gratis op in uw nieuwe grijze container.
U krijgt in december een set stickers om op de container te plakken.

De plastic verpakkingen en drinkpakken kunt u verzamelen in de speciale zakken voor plastic verpakkingen en drinkpakken en dan in de container gooien. Het plastic afval mag ook los in de nieuwe container.

De zakken met plastic afval mogen niet naast de container worden gezet. Onze vrachtwagens tillen de container op met een grijparm, het is daarbij niet mogelijk om losse zakken in de wagen te gooien.

Inwoners laagbouw binnen de bebouwde kom en flats/appartementen
Vanwege het uitstel van de nieuwe manier van afval inzamelen, halen we uw plastic afval vanaf januari 2019 nog op in de speciale zakken voor plastic verpakkingen en drinkpakken. Dit blijft zo tot het moment dat de ondergrondse containers gebruikt gaan worden. Dan kunt u uw grijze restafvalcontainer gaan gebruiken voor het plastic afval.

De speciale zakken voor plastic afval zijn in 2019 gratis op te halen bij supermarkten, milieustraten en de andere bekende afhaalpunten.

« Terug naar overzicht