Jij de spaghetti.
Wij de restjes.

Wat hoort in welke bak?

Afval scheiden is eigenlijk heel gewoon. We doen het al heel lang. Maar het kan nog beter! Vanaf 1 juli 2019 gaat u op een andere manier uw afval aanbieden. We gaan samen de uitdaging aan om minder restafval over te houden. Op deze website staat wat er gaat veranderen en hoe wij u helpen.

Opruimen! Wat hoort waar?

Als u flink opruimt, blijft er meestal ook veel over dat weg kan. Spullen kunnen nog soms een tweede leven krijgen door ze te verkopen of weg te geven. Maar spullen die kapot, verouderd of versleten zijn kunnen weg. Gooi niet zomaar alles bij het restafval! 

» Lees meer

Wat hoort er nog bij het restafval?

Als u uw afval goed scheidt, houdt u nog maar heel weinig restafval over. Dat past prima in een kleine pedaalemmer in een hoekje van de keuken of in het gootsteenkastje. Maar wat zit er eigenlijk nog in het restafval als u uw afval zo goed mogelijk gesorteerd hebt?

» Lees meer

Wat verandert er voor mij?

Goed afval scheiden is beter voor het milieu. Zo blijft veel minder restafval over in uw grijze bak of afvalzak.

Lees meer

Wat gebeurt er met mijn afval?

Vanaf 1 juli 2019 brengt u het laatste beetje restafval zelf weg naar een ondergrondse container.

Lees meer

Waar staan de ondergrondse containers?

Kijk op het kaartje voor de plaats van uw ondergrondse container en reservecontainer.

Lees meer